Krabbsaltade tångräkor : -)

Anfäkta och anamma mIn svordomsfavorit Kapten Haddock uttalade sig om denna skönhet från havet. Krabba är ett underskattat skaldjur, nedan skall jag visa er hur ni "klär av" en krabba. Tror många är rädda för att äta krabba då man inte vet hur man gör. Det är jättegott.
 Vänd uppochner på krabban och bryt av "svansen.
 Bryt av klorna och benen.
 Lyft ur den hårda "kroppen i mitten.
 Ta ur "käken"  ur krabban.
 Ta en tesked och gröp ur allt det goda och spara .
 Om ni tittar noga så finns det en "perforerad" linje på undesidan av skalet. Bryt av skalen efter perforeringen, så får du en liten skål att lägga gratineringen i.
 Skölj ur skalet så blir det lätt att handskas med.
 Krossa klorna med lämpligt tungt föremål, jag tog handtaget på en kniv, plocka ur köttet med lämpligt bestick, återkommer om detta.
 
 Här ser ni hur det går till.
 Så här ser ett skaldjursbestick ut, köpt på loppis för 10 :-
 Pilla och pilla lite till, det lönar sig. Musik och ett glas vin , ni vet.
 
 Rensat och klart.
 Ingredienser till att gratinera en krabba,  15 cl vitt vin, sprit (valfritt) här 3 cl mörk rom, en halv gul hackad lök, en riven vitlöksklyfta, en halv msk tomatpuré, hackade örter ( här dill, persilja, koriander) 2 dl vispgrädde, ost till gratineringen.
 Fräs lök, vitlök, tomatpuré, häll på vin & sprit koka ihop tills det återstår några matskedar och häll på grädden, koka ihop några minuter , lägg ner örter och krabbkött,
 Lägg ner krabbfyllningern i de rengjorda skalen, riv ost och lägg på, in i 250 grader i 7-10 minuter tills osten fått färg.
 Jag serverar den med grönsallad och ett gott bröd, partajmat, du kan ju lätt förbereda alltihop och bara sätta in det i ugnen när gästerna kommer, tjoohoo du är kung eller drottning,
 
 
 
                                                                                                                   Här är han , min svärande idol, krabbsaltade tångräkan. Tror han blivit nöjd med maten.
 
Den bästa krabban kommer från Norge, så det kommer norsk elekronisk musik i listan, håll tillgodo.
 
 
 

Kommentera här: