Smoothie en frukosthit

Frukost är inte min starka sida. Så förra året tånkte jag ut följade början på dagen. Jag har söner som kan vakna och äta en pizza när de vaknar när jag vill ha en kopp kaffe .
På mitt lantställe i Värmland så har jag ca 15 svartvinbärsbuskar och en stor aroniabuske .I skogen  detta år har det dignat av skogshallon och blåbär. Tror vi fick ihop 50 liter efter ganska slött plockande. Vi styckfryste dem på brickor så att vi kan ta så mycket vi vill av det vi behöver.
Som ni ser på bilden så tar jag en näve av aronia, blåbär, svarta vinbär och skogshallon, en tsk gurkmeja, en tsk ingefära ,en banan och en stort glas A-fil.
Varför gurkmeja och ingefära? 
Hämtat från Wikipedia
"Kroppen har ett försvarssystem mot fria radikaler. Det är en grupp organiska ämnen som kallas antioxidanter. Ordet betyder ”mot oxidation” och är molekyler som är villiga att överlämna sina elektroner till de fria radikalerna. Då bryts kedjan av reaktiva fria radikaler och cellerna skyddas mot angrepp från dessa"
 
 Gurkmeja och ingefära omnämns hela tiden som de bästa antioxidanterna så vafan kör på det.
Bären är ju ett plus med en massa vitaminer , fibrer, mineraler och det är ju jävligt gott , bananen innhåller kalium och sätter ribban för konsistsensen (tjockleken) A-filen låter din mage leva ett eget liv . Jag förbereder allt på kvällen så bären får tina  och så sätter jag in hela blendern i kylen över natten. Så lite jobb på morgonen som möjligt.
Jag har kört det här sen september förra året istället för mackor på morgonen och gått ner 7 kg och sänkt mitt blodsocker till nästan normala (friska) nivåer. 
 
Lite gympa på morgonen? Inte för min del, kaffe , smoothie och en cykeltur på 3 km till jobbet räcker bra för mig. Var rädda om er.