Öl en varm sommarkväll

Semester :-)  Vi har ett hus i Värmlands skogar där vi tillbringar vår ledighet. På kvällarna efter efter ett tag med ogräset, veden , kolla in humlorna eller lyssna på fågelläten så är det gott att sitta i trädgården med en öl. Jag brygger öl själv och till den här sommaren tänkte jag mig en Belgisk saison som är ett lätt läskande skördeöl som arbetarna drack på fälten när de tog igen sig i skördearbetet. De kunde kryddas på olika sätt för att vara fräscha.
 
Jag har maltkorn, vete, jäst, humle vatten, lite rörsocker och lite olika kryddor. Här nedan ser ni humlestörarna där humlen kryper uppför störarna. Humlen ger bäska när du har i den i koket tidigt och slänger du i den strax innat koket är slut  ( 60-90 minuter) så ger den smak och arom. Det är riktigt kul att göra öl, koket tar 6-7 timmar och brukar bli ca 55 flaskor i recepten som jag gör. Det finns toppenbra böcker, hör av er om ni vill ha tips.
Obs blommorna på bilden skall inte vara med, det är Digitalis som är en mycket giftig växt.
 
 I just den här ölen har jag kryddat med rivet citronskal, stjärnanis och granskott.
Granskotten har jag i de sista 3 dagarna i jäsningen, de ger en härlig spritsig smak.
Enda minuset med denna batch med öl är att alkoholprocenten blev lite för hög 6,69%
En varm sommarkväll går det lite åt huvudet för lätt.
 
 Så här ser det ut i källaren i stugan. Korkarnas olika färger säger vad som är i dem. Grön är Saison, Orange är Trappist, Blå är IPA, Vit är ett hemkok med 2 sorters jäst och mycket vete, den Svarta är en Porter med choklad och chili. Har ni vägarna förbi så bjuder jag . Vinet gör min sambo, en är ett flädervin och den andra svarta vinbär, jag tror vi har 15 buskar!
 Idag blir det bara en låt. Min dotter har skrivit och är med och spelar gitarr på den. Hon brukar hålla sitt slidesolo med en ölflaska. Passar bra eller hur?