Roquefortmusslor

Musslor kan ibland vara lika billiga som för 30 år sen och då gäller det att passa på. 40 kronor är väl som en falukorvsring fast något godare. Hörde på radion idag att de vilda musslorna på Västkusten minskar rejält pga av trålning, klimat och att djuren som gillar musslor blir flera. Vilda musslor säljs i RÖDA nät, medan odlade musslor som är miljövänligt att köpa har BLÅ nät, så säg till er fiskhandlare att ta hem musslor i blåa nät. Jag köpte en bit Roquefortost oxå och vitt vin. Nedan ser ni oxå, stjälkselleri, morot, vitlök, gul lök, chili (peperoncino) vispgrädde och persilja.
 
 Jag börjar med att göra ren musslorna med en skalkniv. Jag tar bort "skägget" och havstulpanerna (det vita).
 Sedan hackar jag upp grönsakerna ganska smått.
 Jag fräser upp grönsakerna i olivolja och en klick smör Jag ser till att de blir mjuka innan jag har i ett glas torrt vitt vin och kokar ihop det något innan jag har i 2 dl grädde och smular ner Roquefortosten. Jag slänger i musslorna och lägger på locket och låter det koka upp, typ 1-2 minuter. Rör om en gång i minuten ett par tre gånger. Färdigt.
 Så här ser resultatet upp. Fint va?
 Av en händelse har jag ett fint surdegsbröd hemma som jag kan doppa i såsen. Såsen smakar Roquefort, vitlök, chili och vitt vin, underbart.
 Det har varit lite dåligt med bra låtar på sista tiden men jag tror jag fått ihop en skaplig lista medan du skrapar musslor och dricker ett glas vitt. Listan avslutas om mitt kära Värmland av Nisse Landgren