Kokt kalv i dillsås

Det här är gott , kanske godast , kanske Sveriges paradrätt nummer ett. Jag tror Sverige vann en global eller europeisk tävling för ca 50 år sen med den här. Den funkar jättebra med lamm oxå.
Men nu fick vi tag på en fin bit kalvhögrev för ett trevligt pris så då blev det kalv. Nedan ser du 1 kg kalvhögrev, 2 gula delade lökar, en stor morot delad i bitar, stjälkarna från en kruka med dill, 10 vitpepparkorn och salt som jag har ca 1,5 msk per liter vatten när jag kokar köttet.
Jag skär köttet i grytbitar ca 3X3 cm som jag lägger i kallt vatten och saltet och kokar upp och skummar med en skumslev, dvs man tar bort alla orenheter från buljongen.
 Så här ser en skumslev ut, den är bra till mycket . när du skummar , när du wokar, när du fiskar upp köttet ur buljongen,
 
 När köttet känns klart efter ca 1,5 h, tar upp en bit och drar isär den med fingrarna, och det går lätt  fiskar du upp köttet med skumsleven (hålsleven) på en tallrik och kokar ihop buljongen till två tredjedelar. Samtidigt så har du kokat upp 1,5 dl vatten med 3 msk ättika 12% och 5 msk socker som du blandar i buljongen tillsammans med 1 dl vispgrädde. 
Nu gör du en bottenredning med 2 msk smör i en ny gryta som du smälter och tillsätter 3 msk vetemjöl som du vispar ihop. Tillsätt buljongen sakta under omröring , du ser att såsen tjocknar till en lagom konsistens. Styr tjockleken med vätska eller koka ihop lite till.(tjockare).
Häll i den skurna dillen från krukan och lägg i köttet och värm försiktigt upp. Kolla syra/sötman så att den passar dig,
 Jag kokade potatis till, här har jag "tournerat" dvs skurit på ren svenska den till något som kallas pommes chateau  bara för att det skall se lite snitsigt ut. Lite överkurs . Oj vad gott.
 
 Hoppas ni provar att laga det här, det är otroligt gott. Sätt på koket när ni kommer hem från jobbet så kan det stoch puttra 1 en timme eller 2. Fuska inte med tiden utan låt den bli "pulled" dvs att du kan dra isär köttet lätt. 
Fin lista idag tycker jag, passar de flesta.