Filéa Röding

Att filéa Röding är lätt, en bra fisk att öva på då den inte är så "hård" som Abborre eller Gös.
Skölj av fisken i kallt vatten så blir den lättare att "greppa" och sätt in kniven precis bakom gälarna. 
Tryck den flata sidan mot ryggbenet samtidigt som du för kniven bakåt stjärten.
 
 
För att hålla styr på riktingen av kniven horisontellt och vertikalt kan det vara bra att lägga på handflatan samtidigt som du för kniven bakåt.
 
 Så där nu är en filé utskuren .
 
 Vänd på fisken och gör på samma sätt med den andra filén.
Sådär nu är filéerna bortskurna.
 Benen i buken på Rödingen skär du bort genom att lägga kniven precis under benen och skär bort dem försiktigt genom att föra kniven under benen.
 Här en annan bild av samma moment.
 Skär bort eventuella fenrester på ryggsidan.
 
 Nu är du klar, den är princip benfri, det sitter några små pinnben som är mindre än hos en strömming och känns inte när du äter den. Lycka till.
 
 
 
 En pyttefilélista, bör räcka.
 
 
 

Kommentera här: