Fermenterad ratatouille å andra konstigheter.






samt blev äpplena bra när du fermenterade dem, hade du haft i något annat nästa gång typ nån särskild lök eller andra idéer?
Ok då hoppar jag äpplena.
Men ja det där med absoluta tomaterna har jag redan nappat på, lät helt sinnessjukt gott. Har grunnat lite på vad jag ska viga coctailtomaterna i trädgården på men detta vinner ju tveklöst plats i burkarna, blev verkligen glad över det receptet.
Hallå. Nu har jag testat att göra Absolut tomat. Det blev ungefär den bästa tomatsås jag någonsin gjort. Så ville tacka för inspirationen :)
Jag tog alla tomater ute i landet, blandad mognadsgrad med allt från gröna hårda till röda mjuka. La i diverse chilifrukter också, tyvärr hade de inte hunnit mogna ordentligt och utvecklat all styrka men det blev bra ändå. Hackade ner vitlök, ingefära och lite örter. Fermentera. Ner med stavmixer och sen bara att njuta, så jäkla nice!
Testade även ditt lingonrecept på Salta lingon, men det går trögt i burkarna. Gjorde ungefär 5 L totalt, fördelat i olika glasburkar, i de minsta(0,33l) pyser det och i en av enlitersburkarna men resten står det still i. Så undrar hur lång tid det tog för dina lingon innan du tyckte de var klara att ätas?
Jag gjorde felet att inte märka upp dem med datum men gissar att de stått sen mitten av augusti..
Ha det gött.
Hej. Verkar vara goda recept. Brukar göra en ordentlig satts surkål men kör då i kruka med vattenlås. Du använder burk med bygel, men stänger du den helt med fryspåsen i och luftar burken? Isåfall hur ofta.
Mvh Adam