Rökt kyckling och indisk coleslaw
Det har inte regnat på länge i mellersta Värmland så mina örter, grönkål , misosallader, rödbetor mår inte bra. Har egen brunn så jag vågar inte vattna hur mycket som helst i åtanke om hur förra sommaren var. Så för att säkra upp ett regn slår jag till med en riktig långgrill, ungefär som att göra världens matsäck och åka till stranden......... det börjar regna. Jag la 2 kycklingbröst i en saltlag ( 10 %) en liter vatten en dl salt ca 8 timmar. Jag köpte en liten Aburök på loppis för en femtilapp (kostar ca 500 pix ny) vilket ju inte är någonting om man jämför hur mycket pengar vi kan lägga på en grill.

I botten på röken ligger det alspån på lite aluminiumfoilie ( lättare att diska efteråt). Jag får bra fjong på grillen med briketter som ju brinner längre för det tar nog 45 minuter att få kycklingen klar.

Jag ställer röken på grillen och går in i köket för att göra coleslawn. Och minsann börjar det inte regna...

Coleslawn kom till när jag ätit en på en restaurang och den smakade inte ett smack, måste det vara så smaklöst och trist? I botten på min salladsskål ser ni äggula,riven vitlök, riven ingefära, sambal, Slotts söta senap( sdet söta och curry lirar), salt , citronjuice, jag har även i 1 msk curry och en tsk gurkmeja. Jag vispar i 1,5 dl rapsolja droppvis och efter ett tag i en fin stråle. Majjometoden!!!!

När det är klart har jag i en rågad msk crème fraiche för att få den mindre fet och att lena till den lite. Jag skär vitkål , några blad grönkål från landet, koriander , persilja och oregano från kryddlandet.

I med alltihop i salladsskålen och tvätta händerna och bråka med kålen ordentligt-
Blommorna från kryddorna lägger jag ovanpå med lite gurkörtsblommor som ramlade av när jag vattnade dem.

Dax att checka grillen, (det hade slutat regna tyvärr) och minsann kycklingen var precis klar. 72 grader som är en magisk gräns för allehanda skadliga bakterier.

Innan jag la dem i röken så gned jag in dem med olja ,örtsalt och svartpeppar. Det här med röken kanske känns lite som överkurs men alltihop tog en timme exklusive tid för glöd , regn, varm öl mm
Under tiden kokade jag potatis och gjorde den indiskinspirerade coleslawn. De andra vid bordet såg nöjda ut :-)
