Snabba torsdagen / kycklingwok
Ok, idag blev det bråttom. När jag bodde ensam gjorde jag ofta detta. Jag wokade grönsaker och kyckling, kryddade med chili , soja och nåt sött och salt. Jag har lite udon nudlar hemma. Japanska nudlar , lite tjockare, lite skönare att tugga i. Funkar fint i ramen oxå'
Nedan ser ni från vänster, rödlök, blekselleri, salladslök, rättika, röd paprika, ingefära, morot och broccoli. Ta en wokpanna och häll i en halv dl rapsolja och woka grönskaerna i hög värme, tillsätt 3 rivna vitlöksklyftor , 3 msk mirin, japansk sött vin, eller så tar du lite farinsocker eller mörk sirap, 1,/2 dl japansk soja, en smulad peperoncino ( eller 1/2 msk sambal), 1 tsk gurkmeja och en tsk curry piggar upp. Häll upp alltihop på en tallrik och strimla ett kycklingbröst och stek i samma panna på hög värme i 3 msk rapsolja. Salta. Blanda alltihop.
Under tiden har du kokat dina udon nudlar i 3 mnuter och blandat i din wok.

Tanken är att det skall bli salt/sött/ starkt /och mättande. Allt tog max 20 minuter. Tänk på va ddu gillar, salt , sött starkt, surt. Peace and love.

Tja vad för musik en kväll som denna?
Lika snabbt som maten?